TES Logo Htal Negatiu

Vols rebre informació del TeS al teu correu? Subscriu-te fent clic aquí!

L’1 de març del 2020, diversos professionals del teatre de la ciutat de Sabadell van constituir l’Associació Joan Oliver amb l’objectiu d’obrir un nou punt de creació i producció teatrals fora de Barcelona amb la voluntat i la capacitat d’arribar a tot arreu i consolidar la ciutat en l’espectre teatral català.  L’Associació també vol implicar en les seves produccions professionals nascuts, residents o relacionats amb Sabadell i, d’aquesta forma, donar a conèixer la seva vàlua no només en l’àmbit de la interpretació sinó en tots els camps de la creació teatral.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació crea el Teatre Estable de Sabadell a partir d’un primer espectacle que vol demostrar el potencial humà sabadellenc en l’àmbit de les arts escèniques professionals. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, conscient de la necessitat de modernització i ampliació de les ofertes culturals, dona suport al projecte amb l’objectiu d’enriquir el panorama cultural de la ciutat i, per extensió, del país. Per això, ajuda a la seva consolidació mitjançant residències tan a L’Estruch Fàbrica de Creació com al Teatre Principal.

Manllevant el lema original del Teatre Lliure —”un teatre d’art per a tothom”—, el projecte encabeix una bona varietat de dramatúrgies d’arreu, amb una preferència no limitativa pel teatre clàssic. La intenció del Teatre Estable de Sabadell és la presentació d’aquestes obres en un context actualitzat i amb un esperit de comunicació que arribi a totes les edats, tot posant especial èmfasi en les noves fornades d’espectadors.

Així doncs, el Teatre Estable de Sabadell, neix amb la vocació de convertir-se en un projecte estable de teatre professional format majoritàriament per professionals de Sabadell que busquen posicionar la ciutat en el mapa cultural del país. La idea, però, va més enllà de la representació escènica i vol articular-se com un projecte inclusiu per ampliar i afavorir el teixit cultural professional de Sabadell amb diverses iniciatives com la creació d’un premi de literatura dramàtica, accions de formació i iniciatives de visibilitat dels professionals teatrals sabadellencs.

El Teatre Estable de Sabadell és una entitat transparent, oberta als projectes i inquietuds d’altri i oferint oportunitats als professionals emergents. Tant en l’àmbit artístic com en el tècnic i també de gestió o producció. Un espai per crear, acollir, integrar i difondre, amb voluntat de continuïtat